Tre perspektiv på psykisk ohälsa

Halvdags konferens om psykisk ohälsa

Välkommen till en fullspäckad halvdagskonferens!

Vi har valt ut tre personer bland Sveriges främsta föreläsare med egen erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykiska sjukdomar.

Deras livs historier är berättelser som inte lämnar någon oberörd. Historier om insjuknande, missbruk, slutna psykiatriska avdelningar, tung medicinering och hur man återhämtar sig.

Historier som experter oftast inte skulle kunna förmedla. Genom att dela dessa livs historier vill vi bidra till att öka kunskapen och motverka fördomar om psykisk ohälsa.

Konferensen riktar sig till deltagare som kommer i kontakt med psykisk ohälsa i sin arbetsvardag. Du som deltagare kommer efter utbildningen att framförallt kunna skapa bättre möten med brukarna/patienterna, effektivare återhämtning samt få verktygen för att stärka brukarens inflytande över sitt egna liv.

 • LÄS HELA INFORMATIONSBLADET

  Stockholm

  2016-02-16

13:00 - 14.10
En Kamp För Att Överleva
Johanna Von Schedvin brinner för att förändra synen på Borderline- och självskadepatienter. Hon är en föreläsare som fångar publiken med sitt färgstarka berättande som sällan lämnar någon oberörd. Johanna pratar öppet och ärligt om hur det är att leva med självskadebeteende, ätstörning och att överleva självmordsförsök, till att nå sjukdomsinsikt och tillfrisknande.
14.10 - 14.30
Fika
14.30 - 15.40
Från Missbruk Till Återhämtning
Marcus Sandborg har schizofreni och berättar om tankar hos en person med en psykossjukdom. Han berättar om sina egna erfarenheter om att gå från en strulig tonåring till en utslagen 26-åring som missbrukade droger och jagades av demoner och hur han lyckades återvända till ett vanligt liv. Marcus har skrivit boken En lång väg hem och vi vågar säga att han är Sveriges mest anlitade föreläsare inom schizofreni från ett brukarperspektiv.
15.40 - 15.50
Paus
15.50 - 17.00
Mitt liv med Asperger och ADHD
Immanuel Brändemo har stor erfarenhet av ADHD och Aspergers syndrom och arbetar sedan 2010 som heltids-anställd NPF-utbildare hos ASPI. Hans expertis ligger i att ge deltagare reflektioner över vad som fungerar bra respektive vanliga misstag i samband med bemötande av brukare med NPF-problematik. Immanuel har även gett ut sin självbiografi Trollhare och brinner för att skapa en brygga mellan professionen och brukare i samhället.

Välj det informationsblad som matchar din ort.

 • Stockholm

  2016-02-16

Datum och ort

 • Stockholm
  16 feb 2016
 • Halvdag: boka tidigt pris
  950 SEK *

I priset ingår fika och material till konferensen. Moms tillkommer på priset ovan.

* GÄLLER INNAN 16 NOVEMBER ORDINARIEPRIS: 1250 kr + MOMS BEGRÄNSAT ANTAL!